top of page

4

Wat leert je kind van een gevechtsport zoals taekwondo?


Bescheidenheid, vriendschap, zelfvertrouwen, respect, plezier, discipline en algemene motoriek zijn begrippen die centraal staan bij een vechtsport zoals taekwondo.

 

Tijdens het beoefenen van taekwondo wordt dikwijls aandacht besteed aan deze waarden zodat je kind deze in het dagelijks leven ook waardevol vindt.

 

Verschillende onderzoeken tonen ook aan dat het beoefenen van een vechtsport verscheidene positieve effecten heeft op de persoonlijkheid en het welzijn van de kinderen.

 

Vaak zijn vechtssportende kinderen optimistischer en enthousiaster en hebben ze meer zelfvertrouwen dan andere leeftijdsgenoten.

Veel mensen hebben hun twijfels bij de keuze voor een vechtsport op jonge leeftijd. Is dit terecht?

 


Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat gevechtssporten geen van nature agressiever aangelegde kinderen aantrekken. Het is dus helemaal niet waar dat je kind door het beoefenen van een gevechtssport in aanraking komt met een 'slechte' omgeving.

 

Vaak komen gevechtssporten agressief over voor buitenstaanders, maar er liggen veel waarden en normen aan de basis waar menig mensen iets van kunnen leren.

Kinderen leren frustraties in bedwang houden, hun medestanders respecteren en meer weerbaarheid voor zichzelf opbouwen.

Drukke kinderen kunnen vaak hun energie kwijt en zich leren focussen tijdens het beoefenen van taekwondo, onzekere kinderen kunnen dan weer op hun beurt extra zelfvertrouwen opbouwen.

Verder wordt de zelfbeheersing bevorderd en de sociale vaardigheden versterkt door het maken van nieuwe vriendjes, ze leren persoonlijke doelen opstellen en hun grenzen verleggen. 


We concluderen dat het beoefenen van taekwondo veel voordelen met zich meebrengt in de ontwikkeling van je kind. Kortom zal het verhoogd zelfvertrouwen, de verbeterde conditie en het respecteren van anderen uw kind helpen in zijn/haar algemene ontwikkeling op school, thuis en in de weg naar volwassenheid.

Onze club neemt eveneens deel aan het jeugdproject Taekids van Taekwondo Vlaanderen.

De trainers volgden de opleiding ‘coaching met M-factor'

  • Zijn gevechtssporten slecht voor onze kinderen?

  • Gaan ze hierdoor een agressiever gedrag vertonen?

  • Is het echt gevaarlijk voor hen?

Foto Saju Kids

De trainingen zijn heel leuk omdat we op een respectvolle manier met elkaar omgaan en elkaar helpen om beter te worden.

Mauro & Flynn

Ik kom zo graag naar de taekwondo omdat ik er leer om mij te verdedigen wanneer er slechte mensen mijn  pad zouden kruisen.

Merel & Laurentine

bottom of page